Het maken van kaas is een van de manieren om zuivel langer houdbaar te maken. Er zijn theorieën dat dit al vele duizenden jaren wordt gedaan. In de zeventiende eeuw wordt Nederland in het buitenland bekend als kaasland door de grootschalige export. Het vochtige laagland leende zich goed voor het houden van melkvee en kaas werd op boerderijen gemaakt.
Een kaasstolp dient op de luxe tafel voor het afdekken en beschermen van kaas voor vliegen en andere insecten. Op schilderijen worden stukken kaas getoond als luxeproduct, soms afgedekt met een stolp. In de literatuur wordt de kaasstolp ook gebruikt als metafoor, bijvoorbeeld in het ventileren van kritiek op beslotenheid en introvertie in de Haagse politiek.
Dit is een mond-geblazen kaasstolp van groen glas. Het handvat toont kleine krasjes van het gereedschap en er zijn verschillende kleine belletjes te zien. De stolp heeft een diameter van tussen de 18.5 en 19 cm en de hoogte is ongeveer 18 cm.
24 €
Heel mooi leuk verhaal erbij.
Bedankt!